BLOG BIODAC
Am pornit căutarea şerbetului de la definiţia de dicţionar şi în Dicţionarul explicativ al limbii române am găsit aşa: preparat alimentar făcut din sirop de zahăr bine legat […]
Pasta cruda de macese este un semipreparat procesat din minunatele noastre macese indigene (va garantez cu gust) culese din salbaticia cararilor, deluroase si montane, departe de […]
Apa de trandafiri, o istorioara scurta Scurt istoricUleiul si apa de trandafiri au fost produse prima data de persani, care infuzau cu ea grasimea de oaie, […]
Serbet, scurt istoric Povestea serbetului si a bomboanelor fondante ne-o relateaza Emil Frederic, vestit cofetar roman care a trait la inceputul secolului al XX-lea. Emil Frederic […]
Dulceata de macese Dulceata de macese.Avantajul consumului dulcetii sau al siropului de macese este acela că fac parte din categoria plantelor lipsite de toxicitate. Siropul sau […]
Sirop de afine salbatice presate la rece 𝗦𝗜𝗥𝗢𝗣 𝗗𝗘 𝗔𝗙𝗜𝗡𝗘 𝗱𝗶𝗻 𝗳𝗹𝗼𝗿𝗮 𝘀𝗽𝗼𝗻𝘁𝗮𝗻𝗮 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗮𝘁 𝗹𝗮 𝗿𝗲𝗰𝗲 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐳𝐚𝐡𝐚𝐫. Știați că afinele protejează împotriva radiațiilor? Este un […]
Despre uleiul de dovleac presat la cald Ulei de dovleac presat la cald. Pentru inceput sa lamurim un lucru! Care este diferenta intre uleiul de dovleac […]
Zacusca, o scurta istorie O scurta istorioara,În iulie-august, gospodinele încep prepararea zacuștii. Se întrec în rețete moștenite de la bunici, pe care le transmit mai departe […]