Dulceata de macese
Dulceata de macese.
Avantajul consumului dulcetii sau al siropului de macese este acela că fac parte din categoria plantelor lipsite de toxicitate. Siropul sau dulceata sunt indicate în avitaminoze, tulburări circulatorii (sau acţiune vasodilatoare, scad permeabilitatea şi fragilitatea capilară). Mai pot fi utilizate în afecţiunile biliare, hepatice, artroze, pentru acţiune antiinflamatoare şi alergii de tipul rinitelor alergice, astmului bronşic alergic, etc. Potriveste minunat la o farfurie plina cu clatite stivuite sau la un mic dejun copios
admin
Despre mine si activitatea mea.
Am inceput aceasta activitate in anul de gratie 2015. Startul a fost luna iunie a aceluiasi an cu minunata dulceata de capsuni. Asta a fost inceputul. Greu, foarte greu a fost traseul ce eram obligat sa-l urmez. De la capsuni am urmat toate etapele cu fructele si legumele de sezon. Le-am luat aproape pe toate la procesat, fara a ma gandi la desfacere. Am facut dulceata de telina, de ceapa rosie, de ceapa alba, de gogonele dar am ramas si la cele clasice. Pana la urma am renuntat la cele iesite din comun. Si asa am ajuns in primul an sa ma calific la locul de munca. In prezent am in portofoliu peste 50 produse. Dintre acestea 41 sunt productie proprie restul sunt colaborari in troc de la procesatori autorizati. In anul urmator, incet incet si cu rabdare, mai cu net-ul mai cu targurile a inceput lumea sa ma cunoasca pe plan local, apoi pe plan national. Facebook-ul mi-a fost de mare ajutor.
Si acum despre munca: Compania sc KEKA srl detine documente sanitar-veterinare pentru siguranta produselor alimentare, a spatiului de productie destinat procesarii legumelor si fructelor, de la Directia Sanitar Veterinara, Timis, produsele le pasteurizam la final in cuptorul de paine. Datorita acestei operatii nu folosim conservanti. Mai produc: otet de trandafir, ulei de dovleac presat la rece, ulei de dovleac presat la cald si nuca, ulei de in presat la rece, gemuri, dulceturi, siropuri, etc. La urma piesa nostra de rezistenta: ZACUSCA CU VINETE, reteta proprie, nu de la mama nu de la bunica si nici de la alte cunostinte. Conceputa, preparata si testata de mine.
Exploatez eficient cei 400mp de gradina unde am plantat mure pe spalier, trandafiri pentru dulceata si o multitudine de plante aromate pentru prepararea ierburilor de Provence.