Ulei de dovleac presat la cald 750ml
41.00lei
Uleiul de dovleac este un produs obtinut traditional din seminte de dovleac (bostan). Nu este filtrat, il las in tihna o perioada de timp sa se decanteze singur. Este un produs foarte sanatos, folosit in mai multe imprejurari inclusiv la o salata de varza murata sau ridichi negre rase. Foarte bine pica la farfurie cu fasole trantit in ciuda printre boabele de fasole un ciolan de porc. Incercati! O sa-mi dati dreptate.
Ulei de dovleac presat la cald. Pentru inceput sa lamurim un lucru! Care este diferenta intre uleiul de dovleac presat la rece si cel presat la cald? Uleiul presat la rece semintele se folosesc ca atare si este ca orice ulei presat la rece, amar. Singurul ulei presat la rece care nu este amar este, uleiul de nuca. La uleiul din samburi de dovleac presat la cald, inainte de presare semintele se prajesc 5-6 minute. Se spune ca, prin aceasta operatiune se pierd procentual enzime, intre 10 si 12%. Haideti sa lamurim problema cu enzimele, ce sunt acestea, conform DEX: ( ENZIMĂ, enzime, s. f. Compus organic de natură proteică, prezent în celule vii, care catalizează procesele de sinteză și de degradare din organismele animalelor, plantelor și microorganismelor, producând și păstrând energie; ferment. Din fr. enzyme. Deci practic enzimele sunt un FERMENT. Dar prin aceasta operatiune (prajirea semintelor) uleiul capata un gust o aroma si un miros deosebit. Din acest motiv uleiul de dovleac presat la cald nu este amar. Se preteaza minunat la salate din ingrediente proaspete, la o salata de varza murata sau ridichi negre rase, la niste cartofi copti in cuptor, la o simpla paine prajita cu o cana de ceai, seara, dar mai ales la un ciolan cu fasole. Se recomanda si consumul ca atare o lingura dimineata si una seara, la copii o lingurita. Cam atat!
LA O COMANDA DE MINIM 150 LEI, LIVREZ PRODUSELE LA ADRESA IN TIMISOARA.
Pret: 41 lei/750ml
Produse similare
-
Serbet din menta, 314ml/335gr
22.00lei -
Serbet de ciocolata, 314ml/335gr
22.00lei
Recenzii
Nu există recenzii până acum.